Maribel Páez, guanyadora del cartell

Maribel Páez és tota una veterana en guanyar el concurs del cartell de la Festa Major de Mollet. La d’enguany és la tercera edició en què una creació d’aquesta molletana serveix per il·lustrar la festa. En aquesta ocasió, la Maribel ha volgut fer un homen


En què t’has inspirat per fer el cartell de la Festa Major d’aquest any?
Sempre procuro agafar un element concret perquè la Festa Major no deixa de ser una cosa molt genèrica i la majoria de les festes tenen molts elements comuns: l’alegria, la música, el dinamisme i la diversió. Per això, sempre busco elements distintius perquè el cartell sigui més personal. En aquest cas he volgut inspirar-me en les colles.


Havies guanyat alguna vegada?

Sí, aquesta és la tercera vegada que escullen la meva proposta com el cartell vencedor. Porto treballant aquí a la ciutat des del 99 i, com a molletana i per la meva professió, cada any tinc una certa obligació moral de presentar-me al concurs del cartell de Festa Major. Tot i això, quan no he trobat una bona idea he decidit no participar.

Què té de diferent aquest cartell respecte als que havies presentat anteriorment?

Aquest és un cartell eminentment tipogràfic. Es tracta d’un cartell que cal veure de prop, llegir i parar atenció a totes les paraules. He volgut encabir-hi de tot, des de qüestions pròpies de la festa, coses que la descriuen, elements més genèrics... Però sobretot he volgut donar molt protagonisme a les colles.

Per què les colles com a element central? En formes part d’alguna d’elles?

Perquè considero que són un dels elements clarament distintius de la Festa Major de Mollet, respecte a d’altres festes locals. No formo part de les colles però sóc conscient de la seva importància en l’animació i la dinamització de les activitats. Estan totalment implicades en la festa i s’ho treballen molt.

T’il·lusiona que la teva ciutat hagi escollit de nou el teu cartell com el vencedor?
Sí, em fa molta il·lusió. Que d’entre totes les propostes la gent decideixi que la teva és la més apropiada és molt gratificant, és un reconeixement a la teva feina.

Participaràs a la festa?

El cert és que coincideix amb les meves vacances estiuenques i, això, suposa un problema però és possible que pugui ser-hi un parell de dies.

Mollet és una ciutat que inspira? Des del punt de vista de la teva professió?

Crec que Mollet és una ciutat que està plena de símbols. Tenim molts elements culturals, malgrat que darrerament s’hagin vist retallats. Hi ha moltes entitats i, per exemple, jo formo part d’una d’elles: la Coral Estoc de Veus.

Tornaràs a presentar-te l’any vinent?
Segurament, si estic inspirada m’hi presentaré. Però tampoc vull presentar-me per presentar-me. Cal tenir una bona proposta o millor no fer res.

Edicions locals