Propera construcció de l'enllaç directe entre la C-17 i la C-33

Abans de final d'any s'iniciaran els tràmits per la construcció de l'enllaç que es preveu que estigui enllestit durant el 2014.


Divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anunciava el compromís de posar en marxa el projecte de construcció de l'enllaç directe entre la C-17 i la C-33 a l'alçada de la nostra ciutat. "Mollet és un municipi molt tensionat i garantir fluïdesa entre aquestes dues vies és una actuació absolutament prioritària" assegurava Vila. La infraestructura evitaria el pas pel municipi de trànsit que es dirigeix als polígons industrials i a poblacions properes.

Aquest 2013 s'iniciaran totes les tramitacions administratives per construir l'enllaç i es preveu que la infraestructura estigui enllestida l'any vinent. El cost d'aquesta actuació es situa sobre els 3 milions d'euros i anirà a càrrec de la concessionària Abertis. L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, s'ha mostrat satisfet amb el compromís adquirit pel conseller ja que "no comportarà cap cost per a les arques municipals i evitarà el pas per Mollet de trànsit que no es dirigeix específicament a la ciutat". 


Infraestructures ferroviàries


El conseller, que va visitar les dues estacions de tren de la ciutat, es va comprometre a parlar amb les autoritats ferroviàries per "solucionar els problemes de seguretat i accessibilitat de l'Estació de França". "Hi ha incidències que ens preocupen i l'Ajuntament ens ha donat solucions poc costoses que farem sentir", assegurava Vila, que emplaçava el projecte a mig termini.

Més a llarg termini es troba el projecte de soterrament i desdoblament de la línia de ferrocarril Barcelona-Vic (R-3). "Estem a l'espera que arribi el moment per trobar una solució satisfactòria", anunciava el conseller. "Pel Govern de Catalunya és una línia molt important i costa justificar que encara no s'hagin fet les obres. El que ara és una ferida per la ciutat ha de deixar de ser-ho".

Edicions locals