La Fira d'Artesans celebra el seu 30è aniversari

Els dies 13, 14 i 15 de setembre el nucli antic de la nostra ciutat es vestirà de festa per celebrar la trentena edició de la Fira d'Artesans de Mollet. Enguany la fira compta amb 85 parades dedicades al producte artesà.TRET DE SORTIDA
Divendres, a les 19 h, s'inaugurarà a La Marineta la XXX Fira d'Artesans amb l'exposició 'Eines i estris del camp de Can Pacià'. L'exposició està formada per la donació que els propietaris de la masia han fet a la nostra ciutat. A les 20 hores, es procedirà a la descoberta d'un mural de ceràmica situat a la plaça de l'Artesania. El mural, que és obra de l'artesana Núria Soley, commemora els 30 anys d'història.

L'ARTESANIA
Per tal de preservar la qualitat d'aquesta fira,només hi poden participar autèntics productors artesans, cosa que queda palesa amb la mostra d'oficis en la qual l'artesà ensenya com treballa i permet la participació del públic. En edicions anteriors, per exemple, s'ha pogut veure com treballen ferradors de cavalls, matalassers, boters, constructors de gegants, espardenyers, vidriers, titellaires o forners.

LES PARADES
La trentena edició de la fira compta amb 85 artesans que exposaran els seus productes, els vendran al públic i mostraran el procés de creació. Així, els carrers Portugal, del Sol, del Doctor Robert, de Can Pacià i la plaça de l'Artesania seran l'escenari de productes de ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, estores, seda, fusta, joieria, espelmes, tèxtil, joguines, mobles, encens, ungüents, vidre i productes gastronòmics (olis, mel, fruits secs, torró, pa, dolços, vins, embotits, anxoves, formatges...).

ACTUACIONS
Les actuacions començaran divendres al vespre, just després de la sardinada, amb el Ball Popular a càrrec de Rubén. Dissabte, a les 18 h, la plaça de l'Artesania acollirà l'Audició de Sardanes amb la Cobla Nova Vallès i, a les 22 h, la Cantada d'havaneres i cremat de rom amb el Grup Norai. Diumenge serà el torn de la Banda de l'Associació Musical Pau Casals i la Companyia de Sarsuela de Mollet, dues entitats que van néixer en el marc d'aquesta històrica fira. L'actuació serà a la plaça de l'Artesania a partir de les 19 h.

L'ESPECTACLE
Diumenge, a les 11.30 h, s'estrenarà l'espectacle 'Grans titelles rodants' de la companyia molletana Galiot Teatre, que al febrer celebra el seu 20è aniversari. Es tracta d'una representació itinerant de gran format amb 6 titelles de 3 metres d'alçada i amb tres manipuladors. Els protagonistes viatjaran als anys 40 i 50 per fer un recorregut per les joguines antigues i artesanes. L'espectacle, que està pensat per a totes les edats i format només per sons, sense text, es desenvoluparà durant un recorregut entre la plaça Prat de la Riba i la plaça de l'Artesania. L'espectacle també es podrà veure a les 18 h.

PELS INFANTS
Dissabte i diumenge al matí els veïns de la Fira d'Artesans seran els encarregats de repartir xocolata desfeta amb coca, melindros o xurros, als petits de la casa. Durant els dies de la festa els infants podran participar als tallers de manualitats a la parada del DRAG i, dissabte al matí, a les activitats organitzades pels esplais de la ciutat.

ELS CASTELLERS
Diumenge, a les 12.30 hores, la plaça de l'Artesania s'omplirà de cultura i tradició amb els Castellers de Mollet,  acompanyats pels Castellers de Santa Coloma i els Torraires de Montblanc. Dissabte s’oferirà, per tercer any consecutiu, un taller de castells al carrer de Can Pacià obert a tothom.


Edicions locals