Comença un nou curs escolar

S'acaba l'estiu, comença el nou curs escolar, cal recuperar hàbits i rutines i equipar-se per facilitar l'arribada a l'escola. A la nostra ciutat, 8.137 infants i adolescents van començar les classes dijous, després de tres mesos de vacances.


Des de dijous 8.137 alumnes entre infantil, primària i secundària obligatòria han començat un nou curs escolar a la ciutat. Enguany la despesa que suposa per una família escolaritzar un infant durant un mes ha augmentat un 1% respecte a l'any passat.

La Federació d'Usuaris Consumidors Independents (FUCI) ha realitzat un estudi per conèixer quin és l'impacte econòmic de la tornada a l'escola per a famílies amb fills en edat escolar. Prenent com a mostra 300 centres públics, concertats i privats de l’Estat, el pressupost mitjà d'un alumne espanyol en roba, matrícula, llibres de text, material escolar, transport i menjar és de 838 euros al mes.

Aquesta dada augmenta si parlem de Catalunya, on la FUCI situa la xifra als 1.030 euros per nen. Cal tenir en compte que segons el tipus de centre la despesa varia. Per exemple, anar a l'escola pública costa 660 euros per alumne al mes, a l'escola concertada 1.030 euros i a l'escola privada 1.400 euros, per tant, la despesa mitjana d'un infant català és de 1.030 al mes.
Conjuntament amb Madrid, (1.043 euros per nen) som la comunitat autònoma on resulta més car anar a l'escola. A l'altre extrem de la balança trobem a Galicia (723 euros per nen), les Illes Canàries (700 euros per nen) i La Rioja (605 euros per nen).

Per minvar la despesa de l'inici de curs la Papereria Mollet posa a disposició dels seus clients un centenar de productes a preu de cost. Llibretes, calculadores, motxilles i material de papereria entre molts altres articles, són algunes de les ofertes que es poden trobar. Visita la Papereria Mollet i minimitza la despesa de la tornada a l’escola.

Edicions locals