Mollet fomenta l’ocupació internacionalment

Divendres les ciutats agermanades amb Mollet signaven un acord per fomentar la formació i l’ocupació juvenil


Rivoli (Itàlia), Ravensburg (Alemanya), Montelimar (França), Kranj (Eslovènia) i Mollet s’han compromès a treballar conjuntament per fomentar l’ocupació laboral i els intercanvis professionals entre els joves de les respectives ciutats. Així, divendres, els alcaldes de les diferents ciutats, que estan unides per diferents protocols d’agermanament, signaven un manifest proposat per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, per fomentar l’ocupació i la formació juvenil.

“En els moments actuals, l’atur juvenil és un tema de màxima preocupació. En aquest àmbit, però, la crisi pot ser també una oportunitat pels nostres joves; d’aprofitar el coneixement i la formació que els ofereix el trencament de fronteres de la societat actual”, explicava Monràs.

L'alcalde de Rivoli ha proposat la creació d'una comissió de treball, liderada per l'alcalde de Mollet, per tal d'impulsar la formació i l’ocupació juvenil i donar forma concreta al document signat. Els compromisos que estableix aquest document es basen en: estimular i donar suport als joves per buscar feina fora del país d'origen; oferir propostes de pràctiques laborals; crear eines i recursos mitjançant les noves tecnologies perquè els joves puguin interactuar i tenir contacte directe amb les ofertes de feina i de pràctiques que s’esdevinguin en aquestes ciutats; i formar una comissió permanent per definir, implantar i supervisar un programa de foment de la formació i les pràctiques laborals.

Edicions locals