Dissabte es celebra la primera trobada d’entitats d’estudi del Vallès

La Marineta acollirà dissabte una quarantena d’entitats i centres d’estudi dedicats a la recerca i la divulgació en el territori del Vallès.

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) serà l’amfitrió de la trobada que dissabte organitza amb la col·laboració de la Coordinadora de Centre d’Estudis de Parla Catalana. Els assistents dedicaran el matí a fer contactes i la tarda a conèixer el patrimoni de la nostra ciutat, amb una visita al Museu Abelló.  L’objectiu de la trobada és conèixer-se, intercanviar informació i experiències, compartir metodologies i temes d’interès comú i, en darrer terme, impulsar projectes col·lectius. En paraules del president de la Coordinadora, Josep Santesmases: “Generar dinàmiques de relació entre els centres o entitats amb l’objectiu final de difondre el coneixement a la població”.

Aquesta trobada sorgeix de la voluntat del CEM d’augmentar els contactes amb els centres d’estudis veïns. “En un primer moment ens plantejàvem treballar amb els centres del Baix Vallès, però la Coordinadora ens va plantejar la possibilitat de fer-la extensiva a tot el Vallès”, explica el director del CEM, Oriol Fort. “Som un indret amb moltes coses en comú: una història, un territori, unes preocupacions, etc”.

L’alcalde de Mollet i president del CEM, Josep Monràs, destaca la importància que aquesta trobada es faci a Mollet i el CEM en sigui l’amfitrió: “Sempre hem viscut amb els braços oberts i amb un esperit de col·laboració i treball en comú. Hem de posar més en valor el veïnatge, sobretot en moments com l’actual, en els quals comptem amb menys recursos, i ens pot ajudar saber en què treballen els nostres veïns i trobar-hi temes en comú per desenvolupar conjuntament”.

Monràs també ha avançat l’objectiu que aquestes trobades es puguin fer anualment i així “aprofitar el bagatge de coneixement per enriquir-nos del que ens ensenya la història per afrontar millor el futur”.

Edicions locals