Monràs demana prudència vers les declaracions d’Ortega

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, es mostra prudent davant l’anunci de la vicepresidenta Ortega afirmant que la Generalitat pagarà els diners que deu a la ciutat.

Dimecres es celebrava el Ple del Consell de Governs Locals de Catalunya (CGLC), l’òrgan de relació entre el món local i la Generalitat on estan representats els municipis i vegueries de Catalunya de manera proporcional a la població i el territori. Durant aquest Ple la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega anunciava que en els propers tres mesos la Generalitat eixugarà el deute que té amb els ajuntaments.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs s’ha mostrat prudent en les paraules de la vicepresidenta i ha declarat que “es pren amb moltes reserves que la Generalitat liquidi la totalitat del deute que té acumulat amb la ciutat de Mollet”, ja que existeixen diferències entre el deute total acumulat amb la Corporació (Ajuntament i altres organismes municipals), que ascendeix aproximadament als 7 milions d’euros, i el deute reconegut per la Generalitat, de 2 milions aproximadament.

Segons el Consistori, el deute real acumulat amb la ciutat de Mollet inclou nombrosos contractes-programa de serveis com les escoles bressol, serveis socials, serveis per a les persones amb discapacitat i inversions, entre d’altres, que sumen aproximadament 7 milions d’euros. La Generalitat, però, només en reconeix 2 milions. En aquest punt, Monràs recorda que es tracta d’un “deute amb la ciutat de Mollet, no tan sols amb el seu ajuntament, ja que es tracta de prestar serveis que són bàsics per a la ciutadania” i afegeix que el cost del retard per aquests impagaments genera un cost per l’Ajuntament a l’entorn de 400.00 euros en concepte d’interessos.

Edicions locals