La Comunitat Musulmana Al-Huda entra al seu local

Divendres la Comunitat Musulmana Al-Huda va treure el precinte del seu local del carrer Sant Ramon, considerat local comercial.

Divendres passat, després d’haver decidit per majoria què calia fer, la Comunitat Musulmana Al-Huda va entrar al seu local traient el precinte que l’Ajuntament havia col·locat fa uns mesos. “Hem decidit obrir el local perquè portem més de dos mesos sense poder-hi entrar. Hem tingut electrodomèstics funcionant durant aquest temps i ens han enviat factures de llum molt elevades. Hem hagut d’entrar per fer el manteniment”, explicava Ahmed Belgouch, portaveu de la comunitat (abans era el president però a l’inici del conflicte la Junta es va dissoldre).

“Els motius del tancament, segons ens han informat, han estat les obres i nosaltres no estem fent res. Després d’intentar arribar a acords amb l’Ajuntament i veure que no era possible hem decidit treure el precinte del local per fer la pertinent neteja i manteniment.

Després de conèixer aquests fets i havent mostrat la voluntat deldiàleg, l’Ajuntament ha intervingut iniciant els procediments legals per tal de desallotjar-lo. El consistori havia precintat el local fa uns mesos després d’avisar a la comunitat musulmana del carrer Sant Ramon que l’espai que havien llogat, i en el que havien iniciat obres sense permís municipal, era un local comercial que no es podia fer servir com a mesquita perquè incompleix la normativa.

“Les oracions les farem a la plaça però les reunions les farem aquí perquè és la nostra propietat i el local continuarà obert fins que la justícia tingui la sentència”, explicava Belgouch. També, la Comunitat Islàmica Al Huda anunciava que “estem preparant una denúncia perquè volem utilitzar el nostre local com a centre cultural i no ens ho permeten”.

Després del succeït l’alcalde Josep Monràs ha declarat que “amb imposició no s’aconseguirà modificar les normes establertes que són d’obligat compliment per a tothom. Aquestes actituds no ajuden gens a la solució del conflicte”.

Edicions locals