S’inaugura una acceleradora d’empreses a l’àmbit de l’Associació B30

L’alcalde de Mollet i president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presentaven dilluns la tercera acceleradora de la Xarxa Start-up Catalonia, situada a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès.

Dilluns s’inaugurava l’acceleradora d’empreses d’EsadeCreapolis, que pretén donar suport anualment al creixement de 25 empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear nous llocs de treball. Erograma de l’acceleradora té com a objectiu professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Així, es fomenta l’adquisició de contactes, trobades de networking, l’acompanyament individualitzat d’un tutor i l’assessorament estratègic de reconeguts professionals.

Tal i com recordava el president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, Josep Monràs, “el territori de la B30 reuneix una població de més d’1 milió d’habitants i 23 municipis, més de 30.000 empreses i genera més del 17% del PIB de Catalunya. Per tot això era imprescindible la col•laboració institucional entre la Generalitat i l’Associació per fer més fort econòmicament el territori amb l’objectiu final d’aconseguir generar ocupació i que aquesta sigui el més estable possible”. A l’entorn de la B-30 es situen un total de 994 empreses del sector industrial de nivell tecnològic mitjà-alt.

El conseller Puig també ha lloat la col·laboració institucional i ha remarcat la “prioritat obsessiva com a país de lluitar contra l’atur i generar ocupació que, al seu torn, porta cohesió social al país”. En aquest sentit s’emmarca la posada en marxa de les acceleradores per tal que el teixit empresarial de Catalunya vagi guanyant en dimensió i qualitat.
Edicions locals