Ara Mollet-ERC aposta per la prevenció

El grup municipal demana implantar un Pla precoç de desfibril·lació comunitària a Mollet.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, la malaltia cardiovascular és la primera causa de mortalitat a Europa i produeix més de 4.000.000 de morts l’any. La incidència de la Mort Sobtada Cardíaca a l’Europa Occidental ascendeix a 400.000 morts cada any.

Es recuperen el 90% de les aturades cardíaques per fibril·lació ventricular si s’efectua la desfibril·lació en el primer minut d'evolució. Aquesta efectivitat disminueix molt ràpidament i per cada minut de retard es redueix la supervivència entre un 7 i un 10%.

Amb l’objectiu de protegir a la ciutadania, i convertint la ciutat en pionera dins l’àrea metropolitana, Ara Mollet-ERC proposa “crear una comissió d’estudi formada per membres del Govern, tècnics municipals, membres dels grups municipals, el Consorci Sanitari de Mollet, el Consell Municipal de Benestar i Salut, la Policia Municipal, Bombers i Mossos d’Esquadra i Proteccció Civil per tal de determinar la necessitat i definir la millor manera de poder implantar un Pla precoç de desfibril·lació comunitària per a la nostra ciutat”.


Edicions locals