‘El món agrari a les terres de parla catalana’

Mollet acollirà l’exposició que ha itinerat per diferents indrets del país amb activitats i xerrades paral·leles.

Dijous s’inaugura, a les 19 h al Centre Cultural La Marineta, l’exposició itinerant ‘El món agrari a les terres de parla catalana’, una mostra de fotografies procedents de més de 180 fons fotogràfics d’arreu del territori. L’exposició està organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Fundació del Món Rural, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mollet a través del Centre d’Estudis Molletans (CEM).

L’acte es complementarà amb una conferència sobre el passat agrari de Mollet, a càrrec de Jordi Planas, professor del departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

El dijous 10 d’octubre, a La Marineta, s’oferirà una conferència amb el títol ‘Els usos populars de les plantes de Gallecs’, a càrrec de M. Àngels Bonet, doctora en Farmàcia i autora del llibre ‘Etnobotànica de Gallecs. Plantes i cultura popular al Baix Vallès’.

La darrera de les activitats paral•leles a l’exposició serà una passejada guiada a Gallecs per conèixer l’aposta innovadora d’agricultura ecològica que ha fet aquest espai. La visita anirà a càrrec de la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont, i tindrà lloc el 20 de novembre a partir de les 10 h.

Paral·lelament, la Biblioteca Can Mulà acollirà l’exposició ‘Recull de noms catalans de plantes’, editada per TERMCAT, del 3 al 31 d’octubre.

Edicions locals