Visita nocturna al Menhir amb música i dansa

Divendres a les 21 hores el Jardí Literari de la Biblioteca acollirà un espectacle de música i dansa i una visita al Menhir de la ciutat.

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, Mollet organitza aquest divendres al vespre una visita guiada al Menhir que comptarà amb l’actuació en directe d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que interpretaran i dansaran en primícia la peça original titulada ‘Menhir’.

La originalitat d’aquesta visita nocturna serà la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Dansa. La música ‘Menhir’ és una obra original, escrita per a l’ocasió per Josep Maria Aparicio, músic i professor de l’Escola. Es tracta d’una obra, en forma de suit de tres peces, inspirada en ritmes que ens traslladen als ancestres de la humanitat. ‘Menhir’ és una composició de caràcter tribal i amb una presència important d’instruments de percussió. La música serà interpretada per alumnes de l'Escola i dirigida pel mateix autor.

La dansa, creada i dirigida per Lucia Sánchez, també professora de l’Escola de Música i Dansa, serà la segona vegada que es representarà a Mollet, atès que va ser creada per a la inauguració de l’exposició Vestigis del modernisme, interioritats quotidianes, que encara és possible visitar durant aquests dies al Museu Joan Abelló.

Les explicacions aniran a càrrec del Centre d’Estudis Molletans (CEM). En Josep Sánchez recitarà un recull de llegendes i tradicions relacionades amb l’altra gran megàlit molletà –la  Pedra Salvadora– i el geòleg Jordi Bertran parlarà de les excepcionalitats del menhir de Mollet i plantejarà alguns dels enigmes que encara amaga.

Dins les Jornades Europees del Patrimoni també hi ha programades diverses activitats per apropar el Museu Municipal Joan Abelló a la ciutadania i una visita a les caves de l’antic Xampany Gomà. Per a aquesta darrera, les inscripcions ja estan tancades i tothom qui s’hi interessi a partir d’ara serà inclòs en una llista d’espera per a properes ocasions.

Edicions locals