S’executa l’ordre de desallotjament del local de la Comunitat Musulmana Al-Huda

Dimecres a les 8 hores la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra desallotjaven els membres de la Comunitat Musulmana Al-Huda que restaven al local.

Divendres 20 de setembre la Comunitat Musulmana va treure el precinte del seu local per poder fer “tasques de manteniment”. Des d’aleshores han estat dins el local fins dimecres d’aquesta setmana quan la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra van procedir al desallotjament.

L’Ajuntament de Mollet explica que en tot moment “s’ha informat a la Comunitat  Musulmana Al-Huda que el articles 71 i 137 del POUM no permeten que el local sigui un centre de culte”. De la seva banda, Ahmed Belgouch,  explica que “l’article 131 permet l’ús cultural i religiós. Ells s’amaguen en l’excusa de que estem fent obres sense llicencia i nosaltres ho justificarem al judici”. L’Alcalde de Mollet, Josep Monràs, explicava que “el POUM té sentit en el seu conjunt i no pas per un article concret”.

Monràs assegura haver treballat amb el diàleg des de l’Ajuntament, des de la Policia Local, des dels representants de comunitats islàmiques de Catalunya i des d’Afers Religiosos de Catalunya. “Sempre hem mantingut la fermesa del diàleg i, tot i el que ha passat, continuo demanant reflexió i convivència”.

L’Ajuntament de Mollet ha aixecat actes sancionadores per totes les oracions que s’han fet diàriament a la Plaça Major (5 al dia des del 8 de juliol), per l’ocupació del local, per l’agressió a un Policia Local en el moment de l’ocupació i per les pregaries realitzades durant la Festa Major, quan la Plaça Major estava destinada a un acte públic i no s’hi permetien manifestacions de cap tipus. Cadascuna d’aquestes sancions té un valor aproximat d’entre 1.000 i 1.500 euros.

Edicions locals