Els peatges es rebaixen, però no a Mollet

La Generalitat arriba a un acord amb Abertis per rebaixar la tarifa dels peatges de la C33 i la C32 del Maresme i el Garraf però a Mollet no es produirà cap canvi.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que no s’aplicarà cap rebaixa al peatge de Mollet: “la bonificació és la mateixa que fa un any”. També, la Generalitat ha arribat a un acord amb Abertis que permetrà rebaixar la tarifa dels peatges de la C33 i la C32 del Maresme i el Garraf.

L’alcalde de Mollet i membre de la Comissió de Peatges, Josep Monràs, ha enviat una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per demanar que convoqui urgentment una reunió de la Comissió de Peatges per informar d’aquesta rebaixa. Monràs vol saber “com i de quina manera s’aplicarà aquesta rebaixa i si realment l’usuari tindrà una rebaixa directa en la tarifa del peatge”.

Josep Monràs també demana al conseller que, per mitjà de la Comissió de Peatges, es treballi per tal “d’establir un sistema homogeni de peatges a tot el país, que actualment no existeix, fet que dóna lloc a situacions injustes, com és el cas de les bonificacions que sí s’han mantingut en altres peatges com el del Túnel del Cadí”.

La Generalitat va suprimir l’any 2012 la gratuïtat del peatge de la C33, conegut com a peatge de Mollet. Anteriorment aquesta barrera, a només 8 km de Barcelona, era gratuïta per als usuaris de mobilitat obligada, ja que es tracta d’una via estratègica per al desenvolupament econòmic del territori, que no només comporta mobilitat obligada dels residents, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar l’autopista.

En els darrers temps, s’ha reduït el nombre de vehicles que utilitzen diàriament la C33, ja que s’ha millorat notablement l’accés a Barcelona per mitjà de la C17, una millora que s’havia reclamat insistentment des de l’Ajuntament de Mollet i que constitueix una via alternativa.

Edicions locals