Mollet es prepara per celebrar El Pilar

El Centre Aragonès de la ciutat ha disposat un seguit d'activitats per festejar la data. Algunes d'elles ja s'han celebrat.

Dissabte dotze d'octubre és el dia d'El Pilar. I per aquest motiu, un any més, el Centre Aragonès de Mollet i Comarca ha decidit disposar un calendari d'activitats que tenen per objectiu celebrar el dia de la seva patrona, que també coincideix amb el dia de la Hispanitat. Evidentment, serà el mateix dia dotze quan es duran a terme el gruix principal dels actes programats; però ja fa alguns dies que el Centre Aragonès organitza i celebra activitats relacionades amb El Pilar.


El dia 28 de setembre va tenir lloc un sopar amb pernil de Teruel en què es van escollir la reina i les dames de la festa d'enguany. Diumenge passat, al migdia, va celebrar-se un dinar de germanor. Per la tarda, els protagonistes van ser els nens, que van poder gaudir de jocs infantils i una xocolatada. Des del primer dia d'octubre i fins al dotze s'han estat duent a terme concursos de pintura, dibuix, poesia i lletres de jotes i també campionats de billar, corda i barra aragonesa entre d'altres.

La Ronda Aragonesa fins a l'Església Sant Vicenç de Mollet obrirà la festivitat el dia dotze, a les 10:15. Mitja hora més tard es celebrarà una Missa Baturra. A les dotze hi haurà una hissada de banderes a la Plaça Prat de la Riba. Per la tarda el Teatre de Can Gomà acollirà el Gran Festival Folklòric. Ja per la nit, tindrà lloc un sopar de germanor com a cloenda.

Edicions locals