La ciutat celebra el dia d'El Pilar

Dissabte Mollet va vestir-se amb les robes típiques aragoneses i va ballar jotes en el dia de la Hispanitat.

Després d'algunes setmanes preparant la data, finalment dissabte van dur-se a terme els actes més importants que el Centre Aragonès havia disposat per commemorar el dia de la seva regió, i alhora dia de la Hispanitat. Mollet va ser una festa, mudada amb els vestits típics de la comunitat veïna, i va bolcar-se amb el dia d'El Pilar. La jornada va encetar-se a les 10:15 amb la Ronda Aragonesa fins a l'Església de Sant Vicenç. Allà va tenir lloc una Missa Baturra. 


A les 12 va celebrar-se l'acte central del dia. A la Plaça Prat de la Riba, autoritats, membres del Centre Aragonès i molts molletans van aplegar-se per veure la hissada de bandera de la comunitat d'Aragó, que va onejar per un dia al costat de la de la ciutat, la de l'estat i la de Catalunya. La banda molletana de l'Associació Musical Pau Casals va encarregar-se de posar els acords a l'acte, que va estar presentat pel regidor Antonio Felices. En el moment dels parlaments, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va lloar l'actitud i la tasca del Centre Aragonès: "Reivindico el treball del Centre i la seva voluntat de servir en favor de la ciutat, amb la qual sempre està compromesa i disposada a ajudar". "La força de Mollet es la unió de tots. En la bandera de la convivència ens hi hem de trobar tots", va afegir Monràs. El President del Centre Aragonès, Isidre Marquès, també va parlar de la ciutat en el seu discurs: "Avui és un dia gran per Aragó. Hem creat vincles amb aquesta ciutat i els aragonesos d'aquí estem molt orgullosos de ser molletans". Un grup de nens i nenes va fer a continuació un petit tast del ball típic regional, la jota. Una vegada acabat l'acte, simpatitzants i socis van ajuntar-se al Centre per beure un Vi d'Honor.

Per la tarda, el Teatre Municipal de Can Gomà va acollir un altre dels habituals actes del dia d'El Pilar a Mollet: el Gran Festival Folklòric. En ell hi van participar l'Escola de Jotes i el grup del Centre Aragonès Aben Jot. Ja per la nit, a partir de les 21.30, va celebrar-se un sopar de germanor que va servir alhora de colofó i cloenda de la festivitat.
Edicions locals