ICV-EUiA rebutja la reforma dels governs locals

La Coalició demana impedir que s’apliqui la llei “arribant, si convé, a la insubmissió i la desobediència”.

ICV-EUiA reclama fermesa a l’Ajuntament de Mollet per combatre l’aprovació del ‘Proyecto de Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local’ que té previst entrar en vigor l’1 de gener. La formació d’esquerres defineix la nova llei com “un retrocés en l’autonomia dels municipis, una retallada en les competències dels ajuntaments, i una pitjor prestació de serveis públics a la ciutadania”.

La Coalició creu que la nova llei “assenyala els ajuntaments com els únics responsables del deute i com l’administració que suposa més càrrega financera per al conjunt de l’estat. Amb aquest pretext, aprofita per retirar-los potestats i recursos, torna a centralitzar-se com fa més de 30 anys i obre la porta a la privatització dels serveis. La reforma no aprofundeix en els drets democràtics de participació ciutadana, sinó que atenta contra ells”.

ICV-EUiA es compromet a donar suport a totes les accions de sensibilització i rebuig que es promoguin pel consistori per impedir que s’apliqui l’actual projecte de llei.

Edicions locals