La Garriga acull un Consell Nacional de la JSC que demana "aixecar la veu per canviar-ho tot"

Els representants de les federacions de la JSC de tota Catalunya es reuneixen al Vallès Oriental.


Aquest dissabte 19 d'octubre el Teatre de la Garriga va acollir la trobada del Consell Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya. El Consell Nacional és el màxim òrgan de la JSC entre congressos, i aplega més d'un centenar de consellers i conselleres que representen a les federacions comarcals de la JSC d'arreu del país.

La benvinguda va anar a càrrec del primer secretari del PSC de la Garriga, Alex Valiente, i del primer secretari de la JSC del Vallès Oriental, Arnau Ramírez. Per una banda, Valiente va agraïr el fet de poder donar el tret de sortida al mateix Consell Nacional a les diferents activitats que la JSC de la Garriga organitzarà per celebrar el 10è aniversari de l'agrupació local.

Per la seva banda, Ramírez va voler aprofitar l'ocasió per denunciar el clima de crispació i divisió social al que ens està portant el Govern de CiU i ERC, que només es dediquen a parlar del debat sobiranista mentre molta gent ho està passant realment malament: "Entre els dos extrems, nosaltres som l'espai central, on més gent es pot sentir còmode. Entre la independència i la recentralització, hi ha un punt intermig, de diàleg i consens".

A l'ordre del dia del Consell Nacional hi constaven punts com l'informe polític, en el que els representants dels diferents territoris de Catalunya van valorar, juntament el primer secretari nacional, Javier López, l'actualitat política i els principals reptes de la JSC com a organització. La majoria de les intervencions van coincidir en que cal "aixecar la veu per canviar-ho tot", en referència a la necessitat de ser cada dia més visibles i poder cridar amb més vehemència que ja n'hi ha prou de retallar els serveis i les vides de tots, en benefici d'uns pocs, mentre ens distreuen amb una absurda guerra de banderes.

Durant l'informe polític, la secretària d'Organització de la JSC del Vallès Oriental, Lídia Paredes, va intervenir per animar a tothom a participar actívament a les mobilitzacions convocades per la vaga educativa del proper 24 d'octubre. Paredes també es va referir a la necessitat d'encarar les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc d'aqui a set mesos, explicant des de ja la necessitat d'anar a votar per elegir entre tots els representants a les insitutcions comunitàries, que prenen decisions que ens afecten, i molt, en el nostre dia a dia.

Al Consell Nacional d'aquest dissabte es va aprovar, també, el darrer tràmit per a la constitució de la JSC de la Vall del Tenes, la nova agrupació que aglutinarà els militants de 4 municipis del Vallès Oriental: Lliçà d'Amumt, Lliçá de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Reills. La secretària d'Organització de la JSC de Lliçà d'Amunt, Lourdes Estéfano, va defensar la proposta tot dient que "l'objectiu és que cap dels nous militants que anem fent, que no són pocs, es quedin sense una agrupació local, que és l'eina més eficaç i més propera al jovent de cada poble i ciutat de la comarca".

Edicions locals