La JSC del Vallès Oriental organitza una xerrada sobre la LOMCE i la vaga del 24-O

Parets del Vallès acull la xerrada amb Carles Rivas, professor i sindicalista, i Adriano Rey, de l'AJEC.

El centre cultural de Can Butjosa, de Parets del Vallès, va acollir aquest divendres 18 d'octubre una xerrada sobre la llei educativa LOMCE, i els principals motius per anar a la vaga general del món educatiu convocada pel proper dijous 24 d'octubre.

A l'acte, presentat i moderat per les secretàries de Moviments Socials i Associacionisme i d'Acció Política de la JSC del Vallès Oriental, Laura Lozano i Carla Jo respectivament, hi va participar el professor Carles Rivas, i Adriano Rey, secretari d'Acció Social de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

A la trobada, es va poder parlar sobre els principals punts i canvis que introudeix la LOMCE al sistema educatiu, i que posen en perill l'educació pública, de qualitat, laica i en català oer a tothom. Segons el professor Rivas, "la LOMCE apuntala l'ensenyament privat en el mercat educatiu, suprimeix Educació per la Ciutadania, recentralitza competències i intenta carregar-se el model d'inmersió lingüística".

Per altra banda, Adriano Rey va explicar que aquesta és una llei absolutament conservadora i ideològica, que fomenta l'adoctrinament dels alumnes sota els valors que inspiren el propi Govern del PP.

Per tot plegat, ambdós ponents van animar als assistents a participar actívament a les mobilitzacions convocades per la setmana entrant, amb la vaga educativa del proper dijous 24 com a centre.

Edicions locals