24 d’octubre, vaga general d’educació

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO i CGT han convocat una vaga general sota el lema ‘Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades’.


L’objectiu de la vaga general convocada pels sindicats USTEC-STEs, CCOO i CGT és reivindicar la retirada de la LOMCE del parlament espanyol, l’aturada de l’aplicació de la LEC, la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana i uns pressupostos sense retallades. Sota el lema ‘Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades’ hi ha convocada una manifestació a Barcelona amb inici a les 12.30h a la Plaça Universitat.

Segons fonts sindicals, es preveu que a Mollet un 68% del professorat d’educació infantil i primària secundi la vaga. Així, tot i que les dades només són previsions, es calcula que un 85% dels professors de l’Escola Joan Abelló donaran suport a la vaga, un 65% de l’Escola Cal Músic, un 65% de l’Escola Joan Salvat Papasseit, un 50% de l’Escola Can Besora, un 50% de l’Escola Princesa Sofia, un 48% de l’Escola Sant Vicenç, un 40% de l’Escola Sant Jordi, un 25% de l’Escola Col•legis Nous, un 14% de l’Escola Nicolás Longaron, un 10% de l’Escola Federico García Lorca i un 3% de l’Escola Montseny.

En referencia al Vallès Oriental, el nombre de vaguistes se situa en un 48%, segons dades facilitades, i entre ells hi ha docents, TEI, educadors socials i especials, Mestres d’escoles bressol i d’educació especial. 


La Coalició ICV-EUiA ha enviat un comunicat per donar suport a la vaga convocada pels sindicats. Segons la Coalició “la LOMCE, com també la LEC catalana, proposa un model d'escola antidemocràtica introduint un model de direcció gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa. Aquestes lleis atempten contra la igualtat d'oportunitats i la cohesió social,  ampliant les diferències entres centres públics i privats perquè beneficia clarament els centres privats i privats-concertats”.

També, el Consell Escolar Municipal de Mollet ha aprovat per majoria a la reunió celebrada aquest dimarts un manifest en defensa de l'educació pública i de rebuig a la LOMCE. El manifest porta per títol 'La comunitat educativa de Catalunya en defensa de l'educació pública: ni LOMCE, ni retallades'. L'escrit posa de manifest el rebuig de la comunitat educativa a l'aplicació de la normativa que vol desplegar la LOMCE, ja que consideren que, lluny de millorar el funcionament de l'escola pública, posa en qüestió valors fonamentals i és contrària a l'esperit de l'escola catalana. El manifest també rebutja absolutament les retallades en l'educació.


Aquest manifest també fa una crida als professionals l'educació, a famílies i a estudiants a participar en la vaga convocada per demà, dijous 24 d'octubre.Edicions locals