Nova vida als objectes de la deixalleria

ICV-EUiA presentarà una moció durant el proper ple municipal per demanar la reutilització dels materials i objectes llençats a la deixalleria i destinar-los a l’ús social.


Així, la Coalició pretén donar un segon ús als objectes que estiguin en condicions òptimes i destinar-los a les persones amb més dificultats econòmiques i socials. Així, el grup municipal pretén cobrir dos objectius: ser respectuosos amb el medi ambient, ja que “es redueixen el volum de residus”; i social,  ja que “la situació de crisi econòmica, atur i precarietat, retallades en prestacions socials ha agreujat la dificultat de moltes famílies d’accedir a una sèrie de béns i serveis”.

La Coalició ICV-EUiA informa que en diverses ocasions s’ha plantejat que a la deixalleria municipal arriben molts objectes en bon estat, tals com mobles, cotxets i altres materials per a nadons, electrodomèstics… però amb la normativa actual no es permet que una altra persona o col•lectiu pugui reaprofitar aquests objectes i donar-los un segon ús.

Des de La Coalició “es considera necessari estudiar i implementar mecanismes per poder donar una segona vida als objectes que es troben en bon estat, preferentment a les persones i col•lectius en dificultats econòmiques”.

ICV-EUiA també presentarà mocions de rebuig a la reforma de les pensions i de suport als treballadors de Panrico en vaga. Conjuntament amb ERC i CiU es proposarà, també, que l’Ajuntament de Mollet s’adhereixi a la querella de Buenos Aires contra el genocidi franquista, denunciant entre altres el crim contra l’alcalde republicà de Mollet, Josep Fortuny i Torrents.

Edicions locals