Mollet celebra una nova Diada Castellera

Els Castellers de la ciutat van aconseguir carregar un castell de set

El cap de setmana passat va tenir lloc la 21a Diada dels Castellers de Mollet. La colla molletana va preparar un calendari d'activitats destinat al gaudi dels molletans de totes les edats. Dissabte, per exemple, va haver-hi tot d'activitats destinades als més petits. Pel matí va dur-se a terme una gimcana infantil i per la tarda, una xocolatada i un espectacle de titelles. També dissabte va celebrar-se la cercavila de la vigília i una actuació en què van participar, pel vespre, els Bastoners de Cardedeu, el Ball de Gitanes de Martorelles i els Castellers de Mollet i els del Riberal.


Diumenge, en el dia gran de la Diada, una cercavila pels principals indrets del municipi va servir de prèvia de l'acte central: la gran actuació castellera que va tenir lloc a la Plaça Prat de la Riba. En ella hi van participar a més dels Castellers de Mollet, els Castellers de Figueres, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Castellers del Riberal. L'actuació va dividir-se en tres rondes. La colla molletana va aconseguir descarregar els dos castells de sis que va disposar; però en la segona ronda, només va ser capaç de carregar el castell de set. La resta de colles convidades també van muntar i desmuntar diversos castells de sis i de set.

Una vegada acabada l'actuació, va procedir-se a fer un pica pica per les colles participants i la Diada d'enguany es va cloure amb un gran dinar. "Aquest està sent un gran any pels Castellers de Mollet", explicava el seu president, Roger Parera. Les raons que estan fent d'aquest un any tan especial: "Hem recuperat els castells de set després de vuit anys, tenim un total de 25 actuacions i la colla té quaranta nous socis". En Roger Parera, però, és exigent: "Per poder mantenir el nivell de set necessitem més gent". 


Edicions locals