Dilluns entra en funcionament el Sociosanitari

L’àrea ambulatòria, els consultoris i el centre de dia del nou Hospital Sociosanitari començaran a funcionar a partir de dilluns.

Dissabte passat el nou Hospital Sociosanitari de la nostra ciutat feia jornada de portes obertes per ensenyar les noves instal•lacions a la ciutadania, que començaran a funcionar a partir de la setmana vinent. Així, dilluns 4 de novembre es posarà en funcionament l’àrea ambulatòria, els consultoris i l’hospital de dia. A partir del dia 9 de novembre els pacients sociosanitaris ingressats actualment a l’Hospital de Mollet es traslladaran al nou centre “fet que permetrà recuperar una planta de l’hospital i estar més oxigenats” afirmava el president de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré. A partir del desembre s’incorporaran les noves places previstes. Així, a finals d’any el nou Sociosanitari disposarà d’uns 70 llits, tot i que augmentarà progressivament fins arribar als 100.

El nou Hospital Sociosanitari atén a persones en situacions de cronicitat i alt risc de fragilitat, d’atenció pal•liativa i subaguda, i treballa en xarxa amb l’atenció primària i l’hospital d’aguts. L’Àrea ambulatòria del centre està formada per la unitat de consultes externes (EAIA de trastorn cognitiu, cures pal•liatives i geriatria), l’hospital de dia de psicogeriatria i l’hospital de dia de rehabilitació. L’hospitalització es divideix en tres àrees: atenció pal•liativa, subaguts/postaguts i convalescència. En total, uns 70 professionals treballaran al nou centre, la majoria provinents de l’hospital d’aguts. “La major part de les persones ja estan treballant però s’ampliaran les jornades laborals i s’haurà de fer alguna incorporació” explicava el director de l’Hospital de Mollet, Jaume Duran.

Amb aquest nou equipament, que ha costat 6 milions d’euros a la Fundació Sociosanitària de Mollet, “hem tancat el cercle dels serveis sanitaris necessaris a la ciutat” afirmava l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.Edicions locals