Nova vida als objectes de la deixalleria

ICV-EUiA presenta una moció per demanar la reutilització dels materials i objectes llençats a la deixalleria i destinar-los a l’ús social.


El ple aprovava per unanimitat la proposta presentada per ICV-EUiA de donar un segon ús als objectes que estiguin en condicions òptimes i destinar-los a les persones amb més dificultats econòmiques i socials. Així, el grup municipal pretén cobrir dos objectius: ser respectuosos amb el medi ambient, ja que “es redueixen el volum de residus”; i social,  ja que “la situació de crisi econòmica, atur i precarietat, retallades en prestacions socials ha agreujat la dificultat de moltes famílies d’accedir a una sèrie de béns i serveis”.

El primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, explicava que “des de serveis socials ja es tracta de cobrir necessitats amb materials provinent de les deixalleries” i la portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, responia que “és cert que ja es fa alguna cosa però la pràctica no és generalitzada”. Garzon li recordava que “no estem a l’any 2005 i els objectes que es recullen no són els mateixos ni en les mateixes condicions”.

Edicions locals