Desacords en les ordenances fiscals i els preus públics

S’aproven les ordenances fiscals i els preus públics per a 2014 amb la negativa d’ICV-EUiA i les abstencions d’Ara Mollet-ERC i PP.

L’equip de govern presentava al ple dilluns les ordenances fiscals i els preus públics per a l’any vinent. El govern de la ciutat (PSC i CiU) explica que la seva proposta es caracteritza pel “clar esforç de contenció de la factura fiscal i amb un ampli ventall de bonificacions”. El grup municipal d’ICV-EUiA manifestava la seva negativa ja que “el nostre model és el d’introduir la tarifació social allà on es pugui i de manera gradual i això no està reflectit. Vam fer propostes per fer un canvi de concepte i estem sorpresos i decebuts de que no estiguin incloses”.  Garzón responia dient que “les ordenances ja inclouen, en alguns aspectes, la tarifació social”.

De la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, recordava a ICV-EUiA que es seu vot negatiu significava rebutjar “la congelació, les bonificacions, la tarifació social...” al que Escribano responia que “no votem en contra de la contenció, sinó del model continuista que estan presentant i on la tarifació social no és un element central. Considerin el nostre vot en contra com un toc d’atenció”.

Des d’Ara Mollet-ERC es recordava que “al 2011 l’IBI ja es va pujar un 13% i tot i que ara hi hagi contenció la ciutadania ja està afectada”.

La portaveu popular, Susana Calvo, criticava a l’equip de govern de “manca de voluntat per treballar conjuntament, ja que les ordenances i els preus públics no contemplen moltes de les nostres propostes” i justificava així la seva abstenció.

Edicions locals