La Coalició vol un “canvi de model”

ICV-EUiA denuncia la “manca de diàleg del govern municipal” i reclama un “canvi de model en les ordenances fiscals de Mollet”.

Després d’aprovar les ordenances fiscals i de preus públics per l’any 2014, la Coalició ICV-EUiA ha emès un comunicat per demanar un “canvi de model i de filosofia per tal d'implantar de forma gradual la Tarifació Social a la nostra ciutat”.  "El que proposem és un canvi de concepte", explica Marina Escribano, portaveu de La Coalició. "D'un model basat en les ajudes i bonificacions, que marca a la persona receptora i que en definitiva depèn de la bona voluntat de l'administració, a un model basat en el dret, en la justícia social. La Tarifació Social parteix del principi que cada ciutadà te el dret i el deure de pagar en funció de la seva situació econòmica, és a dir, qui més té més paga".

La Coalició també denúncia la “manca de diàleg de l’equip de govern, ja que s’ha negat durant tres mesos a parlar sobre aquesta proposta”. El passat 10 de juliol el grup municipal de La Coalició va fer arribar al govern un document de treball amb un model per a la implantació progressiva de la Tarifació Social a les taxes i preus públics de Mollet, a més d'altres suggeriments en la redacció de les ordenances. El grup municipal es queixa de que “fins el 10 d’octubre no ens van convocar per parlar-ne, i quan ho van fer va ser per rebutjar-la escudant-se en tecnicismes i detalls, sense entrar en cap moment a analitzar les idees ni a cercar el consens”.

Així, ICV-EUiA justifica el seu vot negatiu explicant que “quan el govern diu que vol propostes no és cert i així ho demostra. Per aquest motiu, tot i reconèixer l’esforç de contenció en algunes taxes, no hem donat suport a la proposta de PSC i CiU per a les ordenances fiscals i preus públics de 2014".

Edicions locals