Segona cita amb el Fira’t a Gallecs 2013

La Mongeta del Ganxet, el Cigró Menut i la Llentia Pardina seran els grans protagonistes de la trobada d’aquest diumenge.


La plaça de l’Església de Gallecs serà l’escenari, aquest pròxim diumenge, d’una nova cita amb el Fira’t a Gallecs 2013, la trobada que organitza cada any el Consorci de Gallecs i l’Associació Agroecològica de Gallecs per promocionar els productes de la terra. En aquesta ocasió, els grans protagonistes seran la Mongeta del Ganxet, el Cigró Menut i la Llentia Pardina. Durant tot el matí, es podran adquirir aquests tres productes de temporada, ecològics i de proximitat, així com també altres aliments que es cultiven a l’espai protegit de Gallecs.

La festivitat, a més, comptarà amb altres activitats adreçades a tots els públics. Des de les 10.30 hores es podran contemplar diferents maquinàries i eines que, tradicionalment, han format part de l’ofici de pagès. A dos quarts de dotze, es durà a terme la xerrada “Gallecs, terra de mongetes: visió històrica d’un cultiu al Baix Vallès”, a càrrec de Jordi Puig. A la mateixa hora, s’iniciarà un taller de cuina vegetariana per a tota la família. I a les 12 del migdia, tindrà lloc un concert de percussió amb estris de la pagesia. Després de tot un matí d’activitats, a les 13 h, es durà a terme un tast de Mongetes del Ganxet amb cansalada, acompanyades d’un got de TOC d’espelta, la cervesa ecològica de Gallecs, pel mòdic preu de 3 euros.

La Fira tindrà, a més, un altre al·licient, ja que aquelles persones que comprin productes de Gallecs per valor de més de cinc euros entraran en el sorteig d’un dinar en un restaurant Km0.
La festivitat de diumenge suposa la segona trobada del Fira’t a Gallecs d’enguany. La propera cita serà el diumenge 15 de desembre, amb la tradicional Fira de Nadal, que posarà el punt i final de l’edició d’aquest any.

Edicions locals