La Coalició aprova en Assemblea la creació d'un Front d'Esquerres

L'Assemblea va reunir a activistes del partit i a membres d'altres forces polítiques i de diverses entitats ciutadanes.

La Marineta va acollir dissabte la 5a Assemblea de La Coalició ICV-EUiA. La reunió havia de servir per fer balanç de l'any que està a punt de finalitzar i alhora per començar a marcar les línies mestres de les estratègies a seguir durant els propers mesos. "Cal mirar enrere per agafar embranzida. És necessari que fem autocrítica", explicava la Portaveu de la formació, Marina Escribano.


Un dels principals punts tractats durant la jornada va ser la creació d'un Front d'Esquerres unitari. "En el marc de la crisi de valors i econòmica actual, cal donar un cop de timó. O s'uneix l'esquerra o sembla que no hi hagi alternativa", exposava Escribano. És per aquest motiu, amb la intenció de treballar de manera unitària, que a l'Assemblea de La Coalició també hi van ser presents Ara Mollet-Esquerra, IxM-CUP, Pirates Mollet, CCOO, UGT, la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública i Assemblea Popular. La creació d'aquest Front va ser àmpliament aprovat.

La reunió havia de servir també perquè La Coalició discutís quin seria el vot de la formació en els pressupostos de l'any vinent. "Hem mirat de marcar-nos uns criteris bàsics per donar suport o no als pressupostos", aclaria la Portaveu de La Coalició. Però l'ajornament de l'aprovació dels mateixos va impedir que l'Assemblea pogués discutir-los tenint-los a l'abast. 

Edicions locals