Unanimitat amb les ajudes energètiques

ICV-EUiA presenta una moció per demanar que les famílies amb més dificultats econòmiques tinguin garantits els serveis bàsics.

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament van donar suport a la moció que demana al govern de l’Estat un programa d’ajudes, gestionat a través dels ajuntaments, per garantir els subministraments bàsics de llum, aigua i gas i, a la Generalitat, l’elaboració d’un pla de xoc contra la pobresa energètica que garanteixi els subministraments bàsics a la llar. Així, ICV-EUiA proposa que “les companyies energètiques haurien de voler arribar a un acord. Cal negociació i diàleg per establir tarifes sensibles amb la situació que viuen moltes famílies”.

La portaveu del Partit Popular, Susana Calvo, explicava que “tot i que el govern de l’Estat ja proporciona ajudes per a qui més ho necessita, qualsevol reforç per pal·liar la situació de les famílies és benvingut”. La membre d’Ara-Mollet-ERC, Marta Vilaret, desitjava que “tant de bo les companyies facin alguna cosa i siguin igual de sensibles al problema que nosaltres”.

La regidora de Serveis Socials, Ana Maria Díaz, explicava que un dels objectius del govern municipal és la “lluita contra l’exclusió social” i que durant el darrer any “Mollet ha destinat més de 300 ajudes per cobrir les necessitats bàsiques d’energia”.

Finalment, el portaveu de CiU, Joan Daví, es mostrava totalment d’acord amb la moció i afegia que “les tarifes han augmentat un 90% pel teixit industrial, un sector que podria crear nous llocs de treball, per tant, també demanem la seva congelació”. 

Edicions locals