Ja es poden fer les preinscripcions als itineraris de Formació Ocupacional

Aquesta setmana s’ha obert el període per fer les preinscripcions als itineraris de Formació Ocupacional 2013-2014. Les persones interessades poden apuntar-s’hi a través del web de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (www.emfo.cat

Els cursos de Formació Ocupacional estan dirigits a persones aturades i el seu objectiu és ampliar coneixements en diferents especialitats professionals per tal de tenir més opcions a l’hora de trobar feina. Per participar en aquests cursos cal donar-se d’alta a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (OTG) com a demandant d’ocupació i amb el segell actualitzat.

Els àmbits de formació que s’ofereixen per al curs 2013-2014 són diversos: gestió comptable i administrativa, activitats forestals, comerç, gestió de trucades de teleassistència o atenció sosciosanitària, entre d’altres. Una de les novetats són els cursos d’idiomes de francès i alemany, enfocats a la gestió comercial i l’atenció al públic. A més, per primera vegada, els cursos d’idiomes inclouen 40 hores de pràctiques en empresa.

Cal destacar que tots els itineraris, excepte els d’idiomes, s’acrediten amb un Certificat Professional. Aquest certificat, equivalent a alguns mòduls de formació reglada, serà imprescindible per treballar a partir de gener de 2015 en l’àmbit sociosanitari.

La setmana passada, un total de 102 alumnes van rebre el diploma de Formació Ocupacional impartida per EMFO durant el curs 2012-2013. El programa de Formació Ocupacional està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i el Fons Social Europeu.

Edicions locals