Joan Coscubiela: “Els joves d'avui tindran la pensió que conquereixin lluitant”

El diputat d'ICV-EUiA al Congrés fa una crida a defensar el sistema públic de pensions a l'acte central de la campanya d’ICV-EUiA.

La Sala Fiveller va acollir divendres l’acte central de la campanya de La Coalició ICV-EUiA en defensa de les pensions publiques amb uns 200 assistents. El diputat d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, va enumerar algunes ‘mentides’ del govern de l’Estat i algunes ‘alternatives d’esquerra’.

En aquest sentit, Coscubiela creu que “és mentida que Espanya gasti molt en pensions, perquè estem per sota de la mitjana europea. És mentida que amb aquesta reforma les pensions sempre pujaran, perquè ho faran per sota del nivell de vida, i per tant cada any els pensionistes tindran menys poder adquisitiu. És mentida que la crisi obligui a retallar les pensions per garantir-ne el futur”.

Algunes de les alternatives enumerades pel diputat per garantir el sistema públic de pensions són: “utilitzar el fons de reserva, que es va crear precisament per poder fer front als moments de crisi. Augmentar les bases màximes i mínimes de cotització, aconseguir més ingressos amb una reforma fiscal, i que les pensions no es financin únicament amb les cotitzacions dels treballadors, sinó que, com es fa a molts països, es garanteixin amb els Pressupostos Generals de l'Estat”.

Edicions locals