Acaba el Fira’t a Gallecs amb èxit de públic

Jordi Sugrañes

Diumenge passat es cloïa l’edició d’enguany amb la tradicional Fira de Nadal i la tercera Trobada de Narradores i Narradors, que va aplegar un gran nombre de famílies.

La plaça de l’Església, a Gallecs, va tornar a omplir-se diumenge passat amb motiu de la tercera i última cita amb el Fira’t a Gallecs. Com a les darreres edicions, la fira de productes agraris i ecològics es va acomiadar amb la tradicional Fira de Nadal, dedicada al pollastre i als aliments en conserva. Els més menuts, però, van comptar amb un altre reclam. Es tractava de la Trobada de Narradores i Narradors Orals a la vora del foc, que va aplegar moltes famílies que van gaudir amb les històries explicades per tretze narradors. Després dels contes, els més menuts van poder fer el seu propi tió o participar en un taller per aprendre a fabricar un cistell. 

Des del Consorci de Gallecs, institució organitzadora del Fira’t a Gallecs juntament amb l’Associació Agroecològica de Gallecs, la valoració de l’edició d’enguany és “molt positiva”. “En totes tres cites hi ha hagut una bona afluència de públic; i ens satisfà molt ja que es tracta d’una oportunitat per donar a conèixer els productes que s’elaboren a Gallecs i per difondre les activitats que organitzem des del Consorci”, explica la seva gerent, Gemma Safont.

Aquest èxit d’afluència i de promoció any rere any són el motiu pel qual des del Consorci s’espera amb il·lusió el pròxim Fira’t a Gallecs. “Per a l’any vinent, mantindrem el mateix programa que enguany amb tres cites durant la tardor, però potser ens plantegem alguna trobada més durant la primavera”, afirma Safont.

Així mateix, les diferents activitats organitzades al voltant del Fira’t a Gallecs han gaudit d’un gran interès per part del públic assistent. Tant l’Espai Aprèn, adreçat als adults, com l’Espai Passa-t’ho bé, dirigit als infants, han rebut una bona afluència. “El nostre objectiu, a més de promocionar els aliments típics de Gallecs, és fomentar una alimentació saludable adreçada a tota la família”, indica Gemma Safont, que afirma que aquest objectiu continuarà sent cabdal en les properes cites del Fira’t a Gallecs. 

Edicions locals