Coneix l’Hospital Sociosanitari

L’Hospital Sociosanitari, instal·lat al centre de la ciutat, va obrir les seves portes el primer dilluns del mes de novembre. El nou equipament és fruit de la remodelació de l’antic hospital de Mollet i conserva l’estructura principal de l’edifici.


Martí Fabré, el president de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM) ha parlat amb la revista Mollet a mà per explicar-nos tots els detalls del nou centre sanitari de la nostra ciutat.


Què és l’Hospital Sociosanitari?
L’Hospital Sociosanitari és un complement a l’hospital d’aguts on el pacient rep una atenció més personalitzada, disposa de més tranquil·litat i d’espais i professionals més adequats a les necessitats de la tipologia de pacients que acull. Està enfocat a pacients de mitja i llarga durada i també disposa de l’àrea de consulta ambulatòria sociosanitària.

L’Hospital Sociosanitari de Mollet té per objectiu prestar atenció humanitzada i d’alta qualitat a la persona i a la seva família, afavorint la seva adaptació a la nova situació de salut, facilitant la integració al seu entorn habitual i garantint el màxim grau d’autonomia personal.


A qui atén?
L’Hospital Sociosanitari dóna servei a 150.000 habitants dels municipis de Mollet, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Parets, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda.  El centre atén a persones en situacions de cronicitat i alt risc de fragilitat i treballa en xarxa amb l’atenció primària i l’hospital d’aguts.

El centre acull tres tipologies de pacients: convalescents (malalts que per la seva patologia, edat i fragilitat estan aproximadament fins els 3 mesos al centre), pal·liatius (malalts en situació terminal) i subaguts (malalts per situació de cronicitat o sobreagudització de la seva patologia ordinària).


De quines instal·lacions disposa?
L’Hospital Sociosanitari de Mollet compta amb consultoris, espais d’atenció rehabilitadora i de relació a cada planta i habitacions amb 100 llits destinats a l’atenció sociosanitària de la població de Vallès Oriental. Actualment una quarantena dels llits estan ocupats.

L’edifici compta amb un pati interior i terrasses a cadascuna de les plantes del centre. L’entorn de l’hospital també s’ha adaptat amb el carrers per a vianants (c. Vallès) i un espai exterior per descansar (c. Sant Llorenç).Com és l’edifici?
L’obra de remodelació de l’antic hospital en el nou Hospital Sociosanitari ha implicat l’aprofitament del 50% de l’estructura de l’antiga instal·lació, que ja disposava de les perceptives llicències i acreditacions. Finalment, s’han remodelat 6.000 m2 dels 10.000m2 que té el centre.

L’Hospital Socisanitari està dissenyat sota el concepte de sostenibilitat i respecte amb el medi ambient. La façana exterior permet que entri la llum i neutralitza l’impacte del fred i de la calor. La distribució dels espais està pensada perquè els recorreguts siguin els mínims i el terra és de goma, que proporciona confort tèrmic i acústic.


De quins professionals disposa?
Actualment al nou centre hi treballen les 35 persones que fins a la seva construcció estaven a la Unitat 4 de l’Hospital de Mollet. A mesura que el centre adquireixi nous pacient també s’haurà d’augmentar la plantilla, sempre segons les necessitats. En total, el centre pot abastar unes 70 persones, contant guàrdies mèdiques, torns, suplències, reforços...

La tipologia de professionals que treballen a l’Hospital Sociosanitari és molt similar al de l’hospital d’aguts, tot i que disposa de menys metges especialistes. Segons les necessitats dels pacients, aquests es traslladen un cop per setmana al nou centre. El Sociosanitari disposa de metges geriàtrics, infermers, auxiliars, treballadors socials, fisioterapeutes i psicòlegs. 


Edicions locals