Martorelles proposa que el Molí de Lloberons i el Rec Gran siguin objecte d’estudi arqueològic

L’arxiu municipal ha demanat una subvenció per tal que tècnics de la Diputació de Barcelona investiguin el seu origen històric

Tot i que a l’octubre de 2012 es va celebrar una esbardissada popular per fer neteja de la zona, la majoria de la població de Martorelles desconeix que el municipi compta amb dos elements de l'enginyeria hidràulica medieval: el Molí de Lloberons i el Rec Gran, encara mai estudiats per cap equip d’arqueologia.

El projecte s’iniciaria amb un estudi històric per definir la valoració dels elements del patrimoni per a la seva conservació i protecció posterior. El següent pas, seria l’inici del projecte arqueològic i la redacció de la documentació necessària per a dur a terme intervencions arqueològiques. I per últim, la direcció d'excavacions arqueològiques i la supervisió tècnica especialitzada.

Les restes arqueològiques del Molí de Lloberons, que va iniciar la seva activitat el segle XII i va estar en funcionament fins el segle XIX, són de les més importants del municipi segons el Mapa de Patrimoni Cultural realitzat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Edicions locals