El CEM presenta la revista ‘Notes’ per Sant Vicenç

Dimecres, a les 12.30h, la Sala Fiveller acollirà la presentació del 29è número de la revista ‘Notes’ del Centre d’Estudis Molletans (CEM).

Per Sant Vicenç es presenta la revista ‘Notes’ que enguany arriba a la 29ena edició i que comptarà amb la conferència ‘La litúrgia de la memòria’ a càrrec del periodista i escriptor Rafael Nadal.

El presentació del Notes 29 coincideix amb el 20è aniversari de la creació del CEM, que va tenir lloc a la mateixa Sala Fiveller per la diada de Sant Vicenç de 1994. Durant aquesta llarga trajectòria, Notes s’ha convertit en la publicació de referència del saber baixvallesà. L’edició en paper arriba a biblioteques, arxius, centres d’estudis, entitats i particulars d’arreu dels territoris de parla catalana.

La versió digital permet, des de 2006, consultar o descarregar, en format pdf i de manera gratuïta, els més de 400 articles i 5.000 pàgines que fins ara s’han publicat. Les consultes i descàrregues es poden fer des del web de l’Ajuntament de Mollet (http://www.molletvalles.cat/cem) o bé des del web de Revistes catalanes amb accés obert http://raco.cat.
 
L’any 2013, el Notes digital va rebre més de 4.000 consultes i descàrregues. Més enllà dels territoris de parla catalana, les principals consultes provenen d’Espanya, Regne Unit, Alemanya i Dinamarca.

Des de que Notes està disponible a la xarxa, les temàtiques més consultades són: l’arqueologia, sobretot el menhir de Mollet; el medi ambient, sobretot geologia i riscos naturals; el món del vi i el cava, centrat en les antigues caves Gomà i Vilarrosal; i la guerra civil.

Edicions locals