Nova exposició al Museu Abelló

Aurèlia Muñoz exposa ‘Recerques infinites. Fibres, textures i espais’ al Museu Abelló.

En el marc de la Festa Major de Sant Vicenç, el Museu Municipal Joan Abelló inaugura aquest dissabte l’exposició ‘Recerques infinites. Fibres, textures i espais’, sobre l’obra d’Aurèlia Muñoz, artista del tèxtil català.

L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte, 18 de gener, a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el diputat adjunt a la Presidència i delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia.

Es tracta d’una exposició itinerant organitzada per la Diputació de Barcelona o el Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat, que es podrà visitar a Mollet del 18 de gener al 2 de març.

L’exposició Aurèlia Muñoz. Recerques infinites. Fibres, textures i espai  s’ha plantejat com una mostra antològica sobre aquesta artista del tèxtil català amb un doble objectiu. D’una banda, mostrar al públic en general l’obra que va realitzar Aurèlia Muñoz (1962-2009), la qual forma part d’una generació d’artistes catalans que cal recuperar pel seu pes en l’evolució i la representació de l’art català a nivell internacional – i, que no han estat sovint molt presents dins de les programacions d’exposicions dels equipaments públics, ni individual i col•lectivament.

I de l’altra, donar a conèixer aquelles tècniques artístiques d’arrel artesanal, que tampoc sovintegen en les exposicions dedicades a l’art contemporani, i que actualment en contraposició, a la plena eufòria virtual i tecnològica,  tornen a ser apreciades, valorades i reivindicades en tant que “fetes a mà” “naturals” i ”autèntiques”.

Edicions locals