El Museu Abelló mostra una fotografia de Dalí

El Museu Abelló commemora els 25 anys de la mort de Dalí amb una fotografia del centre de documentació.

El Museu Municipal Joan Abelló commemora els 25 anys de la mort de Salvador Dalí tot mostrant una fotografia de Dalí i Buñuel a la terrassa de la casa de Dalí a Figueres. La fotografia, que va aparèixer quan el Museu reorganitzava el centre de documentació, es pot veure al racó dels petits tresors i es creu que possiblement només n’existeixen dues còpies.
 
La Fundació Municipal Joan Abelló compta en la seva col•lecció amb un extens fons de material sobre Salvador Dalí que Joan Abelló va anar col•leccionant al llarg de la seva vida, portat per la fascinació que el pintor de Mollet va sentir sempre per l’obra de Dalí, i que el va portar a comprar tot tipus de material gràfic, documental o objectual, sobretot després del seu encontre personal i d’amistat.

La col•lecció Dalí de la Fundació es va donar a conèixer arran de l’exposició ‘Lletres i Ninots’ que el museu va produir l’any 2001 i que converteixen el centre de documentació del Museu en un punt de referència per l’estudi de l’obra de l’artista. Posteriorment, i arran de la segona donació que Abelló va fer a la ciutat, aquest fons es va veure incrementat amb un segon cartell que Dalí havia fet als anys 70 pel futur Museu Abelló.

Edicions locals