La regidoria de dones i igualtat prepara la 1a Trobada de Dones de Martorelles

La trobada tindrà lloc el pròxim 6 de març, dins els actes del Dia Internacional de la Dona.


La Regidoria de Dones i Igualtat, amb l’arribada del 2014, comença a organitzar la tasca que durà a terme al llarg de l’any. En paraules de la regidora Assumpta Pastor, aquest any ha de ser molt important per a aquesta regidoria perquè serà quan es delimitin de forma participativa les polítiques d’igualtat de Martorelles.

La regidoria ha convocat a totes les entitats martorellesenques per explicar el conjunt d’objectius en aquest sentit. Es pretén poder comptar amb una dona sòcia de cada entitat que sigui la referent per a aquest projecte.

Una vegada realitzada aquesta primera trobada de dones, s’iniciarà la redacció del Pla d’Igualtat de Gènere de Martorelles. La primera fase serà de diagnosi de la realitat de la dona al nostre municipi. A banda del buidatge de dades comunes, com la piràmide d’edat femenina, els estudis que tenen les dones del municipi, la taxa d’atur femení o a què es dediquen, s’estudiaran la implicació en la vida social i política del municipi, el lideratge femení, etc. Assumpta Pastor matisava, en aquest sentit, que un exemple de desigualtat real a la pràctica seria el Ple Municipal, que està format per 11 membres, però només tres són dones, i, com a mínim, n’hi hauria d'haver cinc.

Un cop feta la diagnosi, seran les dones de Martorelles qui decideixin les línies estratègiques del Pla d’Igualtat de Gènere, de forma que els objectius i projectes a treballar es decidiran i executaran de manera participativa.

Edicions locals