Passegem per la història de Martorelles amb les escoles

Els alumnes de 6è de l’Escola Simeó Rabasa han gaudit de l’activitat.

Durant aquest mes de gener els alumnes de 6è de l’Escola Simeó Rabasa de Martorelles han anat d’excursió pel poble com a exercici final de l’assignatura d’història. Pel camí, han trobat a 8 persones “sàvies” que els han amenitzat la caminada. Cadascuna els ha explicat alguna curiositat o anècdota sobre la història d’aquell indret.

Per exemple, a la primera parada a la plaça de la Sardana, Lluís Sendra els ha parlat del Cafè, el punt de reunió cultural del poble a mitjans del segle passat,  i d’entitats com el Ball de Gitanes o l’Escola Orfeònica, “El Coru”. Al safareig i a la font de Can Camp, Lolita Milà ha explicat als joves martorellesencs la importància de l’aigua i d’aquest paratge com a espai de conversa de la gent del poble.

Els han parlat de la singularitat de Martorelles, un poble històricament agrícola i posteriorment industrial, que gaudeix d’enllumenat públic –ja des dels anys 20- de la importància de l’aigua, de l’arquitectura modernista, d’esport, de cultura, d’educació, de la Derbi...  Al final de l’excursió, entre tots, han desxifrat la frase “Martorelles és el teu poble coneix-lo i estima’l”.

Aquest és un projecte organitzat des de l’Arxiu Municipal amb el suport de les regidories d’Ensenyament i Cultura.

Edicions locals