El POUM “simplifica la rigidesa urbanística”

El ple municipal aprova, amb les abstencions d’ERC i ICV-EUiA, la modificació de l’article 31 del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM)

Segons la regidora d’Obres i Planejament Urbanístic, Mireia Dionisio, aquesta modificació permetrà “simplificar la rigidesa urbanística i ampliar el ventall d’obres que es poden fer a la ciutat”.  Aquesta modificació tindrà molts efectes pràctics ja que afecta “a més del 50% de les finques del nucli urbà”. La regidora continuava explicant que “fins ara en aquestes finques només es contemplaven reformes de manteniment, per garantir la salubritat i la seguretat i per eliminar les barreres arquitectòniques”. Amb la modificació aprovada al ple de dilluns “s’amplia el ventall d’obres i es permeten actuacions en elements comuns, obres de consolidació parcial, un augment de l’alçada del sostre i reformes als interiors dels locals i els habitatges”.

La membre d’ERC, Marta Vilaret, veia positiva la modificació “perquè la rigidesa de la ciutat no s’adequava amb les necessitats dels ciutadans” i apuntava que “tan de bo s’hagués fet abans” però justificava la seva abstenció per “manca de confiança en tots els temes urbanístics”. La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano titllava a l’Ajuntament de ser famosa per la “seva rigidesa administrativa” i valorava positivament la modificació del POUM.

Edicions locals