Mollet demana que s’autoritzi la consulta

El ple aprovava demanar al Congrés espanyol que autoritzi la consulta.

ERC presentava en el ple municipal una proposta per demanar als representants del Congrés dels Diputats i al Govern espanyol que autoritzin la celebració del referèndum i reiterar que l’Ajuntament de Mollet es compromet a ajudar en tot allò que estigui a les seves mans per tal que aquest exercici de democràcia es pugui realitzar. La moció va ser esmenada pel PSC que va afegir a l’enunciat republicà que la consulta havia de ser “acordada i dins de la legalitat vigent”.

El primer tinent d’alcalde, Josep Garzón, assegurava que “nosaltres com a Ajuntament complirem la legalitat en tots els casos”. La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, creia “absurd haver d’afegir dins de la legalitat perquè se sobreentén” i deia que l’objectiu del PSC és “descafeïnar i donar un aire ambigu”. La portaveu del PP, Susana Calvo, manifestava que “la nostra postura està ben clara i no ens fa falta disfressar les formes per dir que no estem d’acord” i afegia que el PSC “necessita justificar la seva posició però la consulta no serà mai acordada”.

El membre de CiU, Jordi Talarn, assegurava entendre el posicionament d’ERC però afirmava que les modificacions “no canvien l’objectiu de la moció i el que volem és que sigui aprovada per la majoria”. Talarn justificava la seva postura dient que “en la moció d’ERC està implícita la legalitat i que el PSC ho afegeixi de forma explícita no canvia el sentit de la moció”. De la seva banda, el portaveu d’ERC, Oriol López, creia que “sí que hi ha diferència perquè nosaltres demanem al Congrés espanyol que traspassi les competències. Ens fa falta una legalitat per poder tirar endavant i si no és l’espanyola n’haurem de buscar una altra”.

Finalment la moció esmenada pel PSC va ser aprovada amb la negativa del PP i amb l’abstenció d’ERC i d’ICV-EUiA. El vot particular d’ERC va obtenir la negativa del PP i del PSC, a excepció del regidor Antonio Felices que es va abstenir, i el suport de la resta de grups municipals.

Edicions locals