Reunió de la Taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social

Aquest dimecres a la tarda, tindrà lloc la primera reunió d’aquest any 2014 de la Taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social. En el marc d’aquesta trobada es presentaran les dades de l’any 2013.

La Taula es va crear amb l’objectiu de sumar esforços, en temps de crisi, entre els Serveis Socials de l’Ajuntament i les entitats que treballen amb les persones més desafavorides (Creu Roja, Càritas, Església Evangèlica del Bon Pastor i Fundació Sanitària de Mollet). Durant els primers tres anys de treball el balanç ha estat molt positiu ja que el treball coordinat ha permès arribar a totes les famílies que necessiten ajuda, que han augmentat degut a la crisi econòmica. Tal i com defineix la regidora de Serveis Socials, Ana Mª Diaz “el treball en xarxa ha permès crear un circuit d’atenció social, unificar criteris i ser més eficaços per tal d’arribar a tothom”.

En la primera reunió de l’any de la Taula es presentaran i s’analitzaran les dades de l’any 2013, i es posarà en comú tota la feina que s’ha fet de manera coordinada, tasca que ha estat reconeguda com a model pioner i innovador en aquest sector que és referent a la província segons la Diputació de Barcelona.


També s’establiran les bases d’actuació per aquest any 2014: es fixaran les accions a portar a terme, les campanyes que es posaran en marxa, a més de fer una valoració de l’increment produït en la distribució d’aliments als tres bancs d’aliments. Finalment, també es determinarà una calendarització dels recaptes previstos que tal i com afirma la regidora de Serveis Socials, Ana Mª Diaz, “no seria possible sense la gran feina de les 30 entitats que han col•laborat i la gran tasca portada a terme pels voluntaris”.

Edicions locals