Neix el blog 'Els nostres mestres'

El passat divendres va tenir lloc la presentació del blog 'Els nostres mestres', un projecte en el qual gent gran i joves d’ESO han col·laborat amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat i establir un espai de relació intergeneracional.

'Els nostres mestres. La memòria de la nostra ciutat' és un projecte per recuperar i posar en valor la memòria històrica de la gent gran de Mollet i establir espais de relació entre generacions. El fruit d’aquest projecte és un blog amb el mateix nom que recull l’experiència vital i el coneixement sobre la ciutat dels anys 40, 50 i 60, articulat en l’eix temàtic de la Cultura i el lleure. Aquest blog permet conèixer als protagonistes i escoltar de la seva pròpia veu la informació recollida. Tal i com es va explicar durant la presentació, el tema escollit en aquesta edició ha estat la Cultura i el lleure, però la voluntat és que n’hi hagi més edicions amb nous temes i treballar amb més instituts i amb més mestres.

En aquest projecte hi han participat 12 persones grans i 29 joves, estudiants de 4rt d’ESO del Centre d’Estudis Mollet. Els joves han fet el paper d’investigadors i han entrevistat la gent gran per extreure’n el màxim d’informació vital i recuperar, així, la memòria d’una època de la història de Mollet. Aquesta iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Mollet a través de la Regidoria de Gent Gran,  ha estat un treball transversal que ha comptat amb la col•laboració del Centre d’Estudis Mollet, el Museu Abelló, el Centre d’Estudis Molletans (CEM), Vallès Visió, Ràdio Mollet, la Biblioteca Can Mulà i el Servei Local de Català.

La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la regidora de Gent Gran, Ana Díaz i la directora del Centre d’Estudis Mollet, Rosa Matas. Com a protagonistes de l’experiència, també van participar a l’acte alguns dels alumnes i persones grans que n’han format part. En el marc d’aquest acte, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va definir aquest blog com “un espai visible, atractiu i diàfan de relació intergeneracional. El futur es construeix des del passat i el present; hem d’aprendre de l’experiència i el coneixement de la nostra gent gran, i qui millor per divulgar-ho que els nostres joves”

El blog es pot consultar al web municipal www.molletvalles.cat i a l’adreça https://www.elsnostremestres.wordpress.com. D’altra banda, Vallès Visió i Ràdio Mollet emetran les entrevistes realitzades a la seva programació. La primera entrevista s’emetrà a Vallès Visió el dia 11 de febrer a les 9 del vespre.

 

Edicions locals