El treball en xarxa de la Taula ha permès durant el 2013 ajudar a totes les famílies que ho necessiten

Dimecres a la tarda es reunia la Taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social per tal d’analitzar les dades de l’any 2013.

Aquesta Taula es va crear amb l’objectiu de sumar esforços, en temps de crisi, entre els Serveis Socials de l’Ajuntament i les entitats que treballen amb les persones més desafavorides (Creu Roja, Càritas, Església Evangèlica del Bon Pastor i Fundació Sanitària de Mollet). En el marc d’aquesta reunió s’han analitzat les dades de l’any 2013 i s’ha posat en comú tota la feina que s’ha portat a terme, de manera coordinada, des de la Taula; una Taula que ha estat reconeguda com a model pioner i innovador en aquest sector que és referent a la província segons la Diputació.

Durant aquest any 2013 s’han realitzat més de 5.000 derivacions als bancs d’aliments de la ciutat; s’han donat més de 1.400 ajuts a la infància, un suport fonamental que ha ajudat a moltes famílies de Mollet a l’hora de pagar els llibres de l’escola, les beques menjador o les escoles bressol, per exemple; i s’han realitzat més de 450 ajuts d’emergència. Són ajuts econòmics que s’han donat a les persones amb problemes seriosos a l’hora de pagar l’habitatge o els subministraments bàsics.

També, l’Ajuntament de Mollet ha destinat prop de 2 milions d’euros als serveis socials el que ha permès poder oferir tots aquests ajuts i també bonificar a més de 3.000 famílies en la factura de l’aigua, de l’IBI o les escombraries. Una altra qüestió que s’ha abordat a la reunió de la Taula local de coordinació d’entitats per la inclusió social és la posada en comú d’iniciatives proposades per entitats de la ciutat i empreses per tal d’ajudar i oferir la seva col·laboració als molletans i molletanes que més ho necessiten.

Edicions locals