ICV-EUiA participa a ‘Ara és demà’

El passat cap de setmana ICV-EUiA va organitzar una assemblea oberta amb més de 1.700 participants entre ciutadans, partits polítics, organitzacions sindicals i altres col·lectius. L’assemblea, que porta per títol ‘Ara és demà’, ha volgut “conformar una nova majoria social i política que sigui capaç de derrotar electoralment a la dreta”. 

La Coalició ICV-EUIA a Mollet del Vallès, i el Grup Municipal van participar activament a l’Assemblea, formant part dels grups, fent de dinamitzadors i relators, i estem molt satisfets dels seus resultats. De fet, la Coalició a Mollet, fa mesos que treballa en aquesta línia i ens satisfà que aquesta dinàmica es traslladi a tot el país. "A Mollet, esperem que aquesta iniciativa, reactivi la nostra aposta de construir una alternativa al govern de la ciutat, amb més gent, més força, noves persones i noves idees", expliquen.

Jordi Manils, coordinador comarcal d’ICV del Vallès Oriental destacava la importància i èxit de la l’Assemblea, “Si som capaços de trobar-nos un matí qualsevol 1.700 persones i parlar, debatre i proposar , que no serem capaços aglutinant-nos les forces d’esquerres, confluint per treballar tots units pel nostre país”

El manifest de convocatòria de l’assemblea amb el lema 'Ara é demà' està inspirat en la poesia de Miquel Martí Pol. (Llibre del Mall, 19779). L'autor plantejava: “Ara és demà; i és ara, abans no ens ho prenguin tot, que cal construir una alternativa. No volem només resistir; volem sumar, proposar, construir, tot innovant per guanyar."

I acaba  d'aquesta manera: “Apel·lem a una nova majoria social i política, que vol empoderar-se per decidir-ho tot, a cercar des de la unitat noves preguntes i respostes per al canvi d'època que estem vivint, on tot està en joc per a les classes populars. I ens comprometem a tirar endavant accions polítiques institucionals i socials unitàries, de lluita social i política, per construir el país que volem i atendre les situacions d'urgència social. Sabent que ara és demà. Que no és temps de fragmentar-se, sinó de sumar; que no és moment de resignar-se, sinó de lluitar; que és el moment de la unitat. Si no és per canviar-ho tot, per a què? Si no som tota la gent qui lluitem, qui? Si no és ara, quan? Ara és demà."

Edicions locals