Monràs demanarà la inconstitucionalitat de la Llei de reforma de l’administració pública

Durant el proper ple municipal, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, proposarà un acord per demanar la inconstitucionalitat de la LRSAL.

El passat mes de desembre el govern central  va aprovar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRASAL). Aquesta llei, segons Josep Monràs, “atempta contra les competències dels municipis i els serveis públics locals” i per aquest motiu el batlle vol demanar la seva inconstitucionalitat. Monràs proposarà l’acord a tots els grups municipals en la propera sessió plenària. Les entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, ja han mostrat també la seva voluntat de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta llei.

Segons el Consistori molletà, aquesta llei “amb l’excusa d’oferir un servei públic més eficient i eliminar duplicitats, limita la capacitat dels ajuntaments d’oferir serveis a la ciutadania com els serveis socials, l’atenció a les persones amb discapacitat, els serveis d’ocupació, les escoles bressol, etc.

Edicions locals