“Una sentència injusta” per les expropiacions de l’àmbit de La Vinyota

El Tribunal Suprem obliga a l’empresa municipal Mollet Impulsa a pagar uns 20 milions d’euros per les expropiacions del 1995.

El Tribunal Suprem diu que l’empresa municipal Mollet Impulsa SL ha d’abonar als propietaris dels terrenys agrícoles expropiats a l’àmbit de La Vinyota un preu 10 vegades superior al preu just que es va estimar l’any 1995 per dedicar el sòl a equipaments públics i habitatge social.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha explicat que el procés es va iniciar l’any 1995 quan l’empresa municipal Promosol (actualment Mollet Impulsa) va expropiar uns terrenys agrícoles de l’àmbit de La Vinyota per tal que l’Ajuntament de Mollet els destinés a “una gran operació de servei públic que va permetre la construcció de 300 pisos de protecció oficial, equipaments públics com la residència per a discapacitats, i espais per a la ciutat com la Plaça Andalusia” ha explicat.

Alguns dels propietaris no van acceptar l’expropiació i ara el Tribunal Suprem ha dictat una sentència ferma que obliga Mollet Impulsa a pagar 10 vegades més per les expropiacions, xifra que supera els 20 milions d’euros. Davant d’això, l’alcalde de Mollet ha advertit que “amb sentències com aquesta, cap administració pública s’atrevirà a fer un procés d’expropiació de cap terreny per dedicar-lo al servei públic. Aquesta sentència va en contra del servei públic i a favor de l’especulació urbanística”.

L’alcalde ha mostrat la seva perplexitat davant aquesta sentència injusta i ha explicat que presentaran un Recurs d’Emparament davant el Tribunal Constitucional i si cal, també aniran a la Unió Europea. “Es vulneren els preceptes bàsics jurídics però, sobretot, es vulnera el precepte social de defensa del dret constitucional a l’habitatge digne”. “Si no haguéssim fet aquesta actuació, ara 300 famílies de Mollet no haurien pogut accedir a un pis de protecció oficial”, ha declarat l’alcalde de Mollet.

Josep Monràs també ha deixat clar que s’han iniciat negociacions amb els propietaris implicats per arribar a acords i complir la sentència.


Edicions locals