Més de 500 persones gaudeixen de l'escudella de Carnaval

El tradicional acte coincideix enguany amb el 50è aniversari del Casal Cultural.

Dissabte al migdia es reunia a davant del Casal Cultural un nombrós grup de persones que feien cua. Esperaven un dels tradicionals actes que se celebra a tot Catalunya per aquestes dates, l'escudella de Carnaval. Aquest any, a més, l'acte coincideix amb una efemèride molt especial per al Casal. Enguany, el Casal celebra el seu 50è aniversari. Per aquesta raó, els membres del Casal han volgut afegir un petit obsequi per als assistents a l'escudella. "Enguany regalarem als nostres comensals uns bols de ceràmica commemoratius, que porten l'anagrama del Casal i del 50è aniversari", explica Josep Cot, membre de la Junta del Casal. Per a aquesta ocasió, s'han cuinat més de 500 racions d'escudella.

Els espectadors, però, havien d'esperar al convidat d'honor, el Rei Carnestoltes, que seria el primer a tastar l'escudella, cuinada per dos col·laboradors del conegut xef Pep Salsetes. Si el Carnestoltes donava el seu vist-i-plau al plat, tota la resta tindrien la seva ració d'escudella.

Quan el rei de la festa va arribar, va poder descansar en el seu tron i gaudir de les cançons de la Coral del Casal. Arribats a aquest punt, el Carnestoltes va tastar l'escudella i li va donar el seu aprovat. Així doncs, es va donar el tret de sortida per a que els espectadors recollissin la seva ració, mentre la filera de comensals anava creixent i creixent, atrets per la flaire que deixava en l’ambient l'escudella.


Visita la galeria d'imatges

Edicions locals