El CF Mollet UE és el primer club esportiu centenari

Uns documents de l'exdirectiu Joan Solé Tura acrediten que el club es va fundar el 1914, i no el 1919 com es creia fins ara. La directiva ja prepara els actes commemoratius que es durien a terme durant la pròxima temporada.

El CF Mollet UE és el primer club esportiu molletà que arriba als cent anys de vida. Així ho acrediten uns documents, fins ara inèdits, de l'exjugador i exdirectiu Joan Solé Tura. Arran d'aquesta troballa, realitzada per Jordi Candela mentre revisava documents antics del despatx de Solé Tura, mort l'any 2008, el club ha avançat que durant la propera temporada es duran a terme els actes del centenari.

Fins ara, es creia que el Mollet s'havia fundat l'any 1919. Un dels documents que s'han trobat, però, és una entrevista del propi Solé Tura al primer president del club, Antonio Fuster, on assenyala que l'equip es va crear el 21 d'agost del 1914. En aquests papers també es comenta que el primer camp que va utilitzar era el Camp Cafè Can Castells, que estaria situat entre el carrer de Berenguer III i les avingudes de Llibertat i Burgos.

L'entitat ha presentat els documents descoberts aquesta mateixa setmana en la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la presència de l'alcalde, Josep Monràs. "El CF Mollet UE va néixer un 21 d’agost de 1914 per la Festa Major d’Estiu, el que ens converteix en la primera entitat esportiva de la ciutat que compleix 100 anys", ha explicat el president del club, Feliu Tura. Entre els actes commemoratius que ja s'han enunciat, hi ha la intenció d'editar un llibre sobre la història del club. "Editarem un llibre sobre la història del club, exposicions fotogràfiques, xerrades educatives per al futbol base, una samarreta commemorativa del centenari o partits amistosos amb clubs de renom, entre d’altres”, ha explicat el president de la comissió organitzadora del centenari, Jordi Candela. Per la seva banda, l'alcalde Josep Monràs ha volgut assenyalar el paper destacat que ha tingut l'entitat per a la ciutat. "La història de la ciutat s’escriu a través de la història del CF Mollet UE, una història formada per persones que posen el coll per tirar endavant un projecte esportiu que sense ells no existiria", ha indicat Monràs.

Edicions locals