El Ple de Martorelles aprova per unanimitat portar la LRSAL al Tribunal Constitucional

L’Ajuntament engegarà una campanya per informar a la ciutadania dels serveis municipals que es veuran afectats amb l’aprovació d’aquesta llei.

L’Ajuntament de Martorelles ha aprovat aquest dimecres per unanimitat, en un Ple municipal extraordinari, el dictamen per poder formalitzar un recurs davant del Tribunal Constitucional en defensa de l’autonomia local i en contra de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

L’alcalde, Romuald Velasco, ha explicat que el de Martorelles serà dels  ajuntaments més afectats ja que es troba dins el grup de municipis per sota dels cinc mil habitants. Velasco ha recordat que amb aquesta llei els ajuntaments petits deixaran de prestar serveis necessaris en l’àmbit d’educació, salut i serveis socials: “Al novembre de 2015 quan se celebrin les properes eleccions generals el mal ja estarà fet. És una barbaritat de llei i una excusa per tapar forats. És una llei del tot injusta” ha afegit.

Per la seva part, el portaveu d’Esquerra Marc Candela ha titllat aquesta llei d’atemptat contra la democràcia: “L’administració més propera és la que no s’ha de perdre i s’hauria d’analitzar més altres institucions com els consells comarcals o les diputacions” ha clos el republicà.

La representant socialista, Assumpta Pastor, ha afegit que “la llei acaba amb els drets aconseguits al llarg dels anys i, per tant, es tracta d’un tema de justícia social”. El portaveu d’ICV-EUiA, Juan García Caba, ha afirmat que “amb aquesta llei el Govern es carrega l’últim bastió de resistència a l’Estat per tal de privatitzar i alhora ‘precaritzar’”.  

El regidor de CiU, Marc Pertíñez ha contradit Candela considerant que “no es tracta d’un atemptat a la democràcia” tot i que sí que l’ha qualificat d’injusta. A més, el convergent ha afegit que “hem de racionalitzar l’administració local però no a base de destruir els serveis actuals”.

L’Ajuntament engegarà una campanya informativa per informar a la ciutadania de quins serveis es veuran afectats directament per aquesta nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).


Edicions locals